Allure of the Seas – Päivä 6 (Marseille)

Aiemmat osat: Pre-cruise, Päivä 1, Päivä 2, Päivä 3, Päivä 4, Päivä 5

Tiistai 2.6.2015

Marseille oli tällä reissulla ainoa satama, missä ei oltu ennestään käyty. Viime syksyn risteily kiersi suunnilleen samaa reittiä, mutta Ranskan Rivieran pysäkkinä silloin oli Cannes. Myös aiemmin tutuksi tullut Nizza oli Cannesin kanssa todella miellyttävä kokemus. Risteilyä edeltänyt tutkiskelu kuitenkin paljasti, että Marseille ei ole ihan niin idyllinen rantakaupunki noihin kahteen muuhun verrattuna, erityisesti kun satama, johon risteilylaivat ankkuroituu, on aika teollisella alueella.

devred

Tälle päivälle ei siis ollut suuria odotuksia. Koska kyseessä oli ainoa pysäkki Ranskassa, oli tärkeimpänä tavoitteena päästä shoppailemaan Devred 1902 -miestenvaateliikkeessä, josta vaan löytyy aina parhaat ostokset tällaiselle leveä- ja pitkäselkäiselle tappijalalle. Harmillisesti Devredin liikkeitä löytyy siis vain Ranskasta.

Pääasiallisesti Devredin vaatteista löytyy sellaista kaikkea smart casualista ylöspäin. Tyyliltään lähimpänä on ehkä Zara, joskin Devredin leikkaukset sopii ainakin meikäläiselle paremmin. Lisäksi vaatteet on yleisesti Zaraa laadukkaampia, vaikka hintaluokka on suunnilleen sama.

Marseillen keskustaa lähin Devred sijaitsee Grand Littoral -kauppakeskuksessa, joka on yli 10 kilometria pohjoiseen kuumimmasta ytimestä, eli Vieux Port -alueesta. Homma vaikutti siis etukäteen vähän hankalalta.

Edellisenä iltana saapuneesta päiväohjelmasta selvisi, että satamasta keskustaan järjestetty shuttle-kyyditys hoidetaan sekä bussilla että veneellä, mutta matka kestää 45 minuuttia ja maksaa $23 per henkilö. Tämä kuulosti nihkeän vaikealta, joten päätimme nukkua yön yli ja katsella aamulla mitä ikkunasta (ja kartasta) näkyy.

Aamun tilanne olikin alkuperäisen Devred-suunnitelman kannalta lähes täydellinen. Laiva oli ankkuroitu niin kauas pohjoiseen, että Grand Littoraliin oli matkaa vain muutama kilometri. Tämän jälkeen ei tarvinnut kauaa päiväsuunnitelmaa miettiä. Aamupalat naamaan, tiedustelusoitto uusille risteilykavereille, ja yksissä tuumin taksikyydillä shoppailemaan!

Grand Littoral osoittautui ihan viihtyisäksi, suunnilleen Jumbon kokoiseksi kauppakeskukseksi, josta löytyi kaikki suurimmat vaateketjut sekä muutama harvemmin vastaan tullut liike. Shoppailukierrokseen upposi muutama tunti eikä Devred pettänyt tälläkään kerralla – mukaan lähti kassillinen vaatteita.

Me ollaan tosi ahkeria shoppaajia ja kerran tällaisessa reissussa on kiva vierailla myös kauppakeskuksessa. Kaupoissa voi vaeltaa vapaammin, koska toinen ei pääse hukkumaan niin helposti. Osaltaan sen takia tulee soviteltua vaatteita helpommin ja kun koko kauppakeskus on ilmastoitu, ei ole jatkuvasti niin hikinihkuisa kuin esimerkiksi Rooman kaduilla shoppaillessa. Lisäksi myyjät on tosi ystävällisiä, kun turisteja on tällaisissa paikoissa vähemmän.

2015-allureoftheseas-day6-05

Ennen laivalle takaisin suuntaamista päätettiin vielä käydä tarkistamassa paikallisen Carrefour-ruokakaupan karkkihyllyt, ja yllätykseksi huomattiin, että ensimmäistä kertaa Välimeren seudulla löydettiin sellaisen ihan kunnon Citymarket/Prisma-koon kauppa. Erityisesti mieltä lämmitti viinivalikoiman lisäksi juusto-osasto, josta löytyi maailman parasta Boursin-juustoa hyllykaupalla!

Grand Littoralista laivalle palaamiseen kannattaa varata aikaa. Kauppakeskuksesta löytyi kyllä selkeästi merkitty taksitolppa, mutta takseja ei iltapäiväruuhkan aikaan meinannut löytyä. Loppujen lopuksi sellainen kuitenkin paikalle ilmestyi.

2015-allureoftheseas-day6-06

Kuten aiemminkin taisi tulla mainittua, hyttiin ilmestyvää päiväohjelmaa kannattaa syynätä tarkkaan. Tämän illan kovin vinkki oli Vintages-viinibaarin 2 for 1 -tarjous, jolla sai erittäin hyvää sangriaa kahdelle reilulla 10 dollarilla. Alkoholi on laivalla aika tyyristä, mutta tarjouksilla ja ennakkotilaamalla saa nautiskeltua myös kohtuuhintaan.

Laivalle voi ottaa mukaan myös omia viinipulloja, joskin käytännöt tässä vaihtelee vähän laivayhtiöittäin. Ja mitäpä olisi risteilyreissu ilman kunnon piilopulloa! Tästä aiheesta naputellaan myöhemmin lisävinkkejä ihan omana bloggauksenaan.

4 thoughts on “Allure of the Seas – Päivä 6 (Marseille)

  1. Kiitos hyvästä blogista, ja piilopullopostausta odotellessa! Olen menossa ekalle risteilylle muutaman viikon päästä juurikin Allure of the Seas-laivalle.

    1. Kiitos Viivi kommentista, mahtava kuulla että tätä blogia lukeekin joku! 😀 Täytyypä patistella Mikaa, että saadaan tuo postaus etenemään. Ja ihanaa reissua Allurella! Ihan kateeksi käy, lähtisin kyllä milloin vaan itsekin uusiksi kyseiselle laivalle.

    2. Pitääpä tänä viikonloppuna tsempata ja kirjoitella tämäkin postaus alta pois!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *